Hangar.no
Foto: Oslo Lufthavn
Norge

Bli reiseklar til 17. mai

Visste du at du kan reise i bunaden både den 16. og den 17. mai gjennom Oslo Lufthavn? Som flere år tidligere skal Oslo Lufthavn ha familieslusa i sikkerhetskontrollen åpen for bunadsantrukne reisende. Kommunikasjonssjef i Avinor Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen, og Trond Stenersen i Widerøe Ground Handling oppsummerer tipsene for deg som skal reise med bunaden til grunnlovsdagen.

Bunaden

Skal du ikke ha bunaden på deg, er det lurt å ha den i håndbagasjen. Husk likevel maksgrensen for vekt på håndbagasjen med flyselskapet du reiser med. Hos Widerøe er den på 8 kg.

«Inne i kabinen legger du bunadsposen eller kofferten i hattehylla. Det er altså ikke mulig å henge den opp inne i flyet, så pakk den pent før du reiser. Du må nok regne med å stryke bunadsskjorten når du kommer frem», sier Stenersen i Widerøe.

Bunaden din er verdifull, og det er lurt å ha en egen bunadsforsikring. Reiseforsikringen dekker ofte bare opptil 15.000 kroner i verdi, avhengig av forsikringsselskap, så her kan det være lurt å snakke med forsikringsselskapet ditt. Spør om bunadsforsikring!

Bunadssølvet

Smykker og søljer kan du fint ha med i håndbagasjen, men du sparer tid ved å samle alt av metall i en pose som er lett å vise frem i sikkerhetskontrollen, da de vil slå ut på metalldetektoren. Pass likevel på at nåla på sølja ikke er lengre enn 6 cm, da vil du ikke få den med ombord. Har du bunadskniv, må den naturlig nok sjekkes inn som bagasje, og bli med kofferten inn i lasterommet på flyet.

Dropp bløtkaka

Bløtkaka får du ikke med deg gjennom sikkerhetskontrollen, da kremen regnes som flytende/smørbar. Bløtkaka kan du sende som innsjekket bagasje, men det er ikke sikkert det er noe heldig for kaka. Kransekake derimot, den får du med deg gjennom sikkerhetskontrollen, men her er det opp til den reisende hva man ønsker å gjøre.

«Tidligere har reisende delt kaker de ikke har fått med seg gjennom sikkerhetskontrollen med andre reisende og ansatte. Da har det blitt munter stemning i sikkerhetskontrollen», forteller Andersen i Avinor.

Ellers vil Avinor Oslo Lufthavn minne alle reisende på å ta en ekstra sjekk om bagasjen de sjekker inn har løse reimer eller stropper som kan henge seg fast i bagasjebåndet, eksempelvis sekker/bagger. Knyt de sammen, så unngår du at bagasjen forsvinner, blir forsinket eller skadet.

 

Hangar.no ønsker med det alle lesere en flott 17. mai-feiring!

 

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Transportselskap på Oslo Lufthavn melder oppbud onsdag morgen

Faktisk helt sant: Nordmenn flyr omtrent fire ganger mer innenriks enn svenskene

Hans Olav Nyborg