12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

BMIbaby legges ned

Det britiske lavpris- og charterselskapet BMIbaby blir satt på bakken fra september og legges ned av sin eier IAG.

IAG har forsøkt å selge selskapet, men uten hell. Flere ruter blir lagt ned allerede i løpet av juni måned, mens resterende operasjoner vil bli faset ut fram til september i år.

IAG har gjort det klart etter at BMI ble kjøpt fra Lufthansa, at BMI Regional og BMIbaby ikke er endel av langtidsplanene for selskapet.

I løpet av juni forsvinner ruter til Belfast, Amsterdam, Paris, Geneve, Nice, Edinburgh, Glasgow og Newquay.

Tapte store beløp

BMIbaby har i de siste økonomiske periodene tapt godt over 100 millioner britiske pund, over en fire års periode.

For IAG var det dermed ingen annen utvei enn å sette låsen på kassa og sette selskapet på bakken. Årsaken til at det ikke gjøres øyeblikkelig er av hensyn til kundene i forhold til sommersesongen, samt de ansatte.

Monarch tar over

Det britisk selskapet Monarch Air vil nå fylle tomrommet som blir igjen etter BMIbaby, det gjør de ved å etablere nye baser på East Midlands Airport og utvide operasjonene fra Birmingham.

Selskapet vil utvide ved å tilby enda flere flyvninger til Malaga, Alicante, Palma og Faro.

Monarch sier i en pressemelding at selskapet ser nye muligheter når en av konkurrentene trekker seg ut og legges ned.

IAG har ved siden av å holde en rekke flyvninger gjennom sommersesongen også inngått avtale med Ryanair som skal ta over de passasjerene som blir rammet av de rutene som legges ned allerede fra juni.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer