9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

«BOAC» flyr for første gang igjen etter 45 år

British Airways feirer 100 år i år som flyselskap, selv om selskapet kun har hatt nåværende navn siden 1974. Ett av selskapene som forsvant det året og ble en del av British Airways var BOAC, British Overseas Airways Corporation.

I forbindelse med 100 årsdagen skal flyselskapet nå dekorere flere fly med både fargene til BOAC og BEA i tillegg til tidligere fargeskjema som er benyttet av British Airways på 1970-tallet.

I dag mandag kunne det første flyet med de «gamle» fagene til BOAC forlate en malehangar på flyplassen i Dublin og sette kurs for London Heathrow. I skrivende stund er flygning BA100 på vei mot London.

2019: Foto: British Airways
Originalen: BOAC Boeing 747-136 fra 1970. Foto: Boeing

She's finally here! British Airways B747 in BOAC colours, a throwback to the 1964 – 1974 era. Who remembers this livery? #BA100

Publisert av Heathrow Airport Mandag 18. februar 2019

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer