-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

BOC Aviation ny storeier av Norwegian

Leasingselskapet BOC Aviation med hovedkontor i Singapore, blir nå den nye storeieren av flyselskapet Norwegian.

Selskapet eier en sto andel av flyene som leies til det norske flyselskapet. I forbindelse med at Norwegian har bedt kreditorer gjøre om gjeld til aksjer, er nå det kinesiske selskapet største eier.

I følge E24 er BOC Aviation heleid av den kinesisk staten og Bank of China. Leasinggiganten har nå 389 millioner aksjer i flyselskapet, som bytte for at gjelden til BOC blir slettet. Dette er del av redningspakken for å unngå en konkurs i Norwegian.

Det er høyst uvanlig at et leasingselskap kjøper aksjer i en av kundenes selskap, men i denne krisetiden hadde ikke BOC Aviation noen annen utvei. Hadde Norwegian gått konkurs hadde selskapet måtte hente tilbake et stort antall fly, som det ville bli vanskelig å få leid ut igjen de neste årene, i tillegg til at leiesummene ville gått tapt.

BOC Aviation sitter nå med 12,67 prosent av aksjene, og trolig blir dette på sikt solgt ut av eierskap til nye eiere.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer