9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Boeing 707 havarerte på flybase i Iran

Et Boeing 707-320C fly fra det iranske flyvåpen, havarerte etter landing på rullebanen på flybasen Fat’h i Karaj i Iran mandag morgen norsk tid.

Pilotene skal ha fått problemer med å stanse flyet på rullebanen, og klarte ikke å stanse flyet før det kjørte utfor enden av rullebanen og endte opp 100 meter lengre bort i en bygning.

15 av de 16 personene som var ombord døde da det brøt ut brann i flyet etter at det traff bygningen. Eneste som overlevde havariet var flyets navigatør.

I følge Flight International skulle flyet fly en rute mellom Bishkek i Kirgisistan og Karaj som er hovedstaden i provinsen Alborz i Iran. Det at pilotene landet på Fat’h flybasen skal ha sammenheng med at pilotene tok feil av flybasen og flyplassen de skulle lande på.

Rullebanen på flybasen der 707 flyet landet er 1200 meter lang.

 

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer