Wikipedia

Pilotene som fløy et Boeing 737-275CA fra Honolulu fredag kveld, fikk problemer med en av flyets motorer. Det var like etter avgang at problemene oppstod, og det ble bestemt at flyet skulle returnere til flyplassen. Kort tid etter ga pilotene beskjed at de mistet høyde og ikke ville kunne nå tilbake.

Pilotene bestemte seg for å foreta en nødlanding på havet utenfor Honolulu på Hawaii.

En full redningsoperasjon ble satt i gang med både helikoptre og et skip fra US Coast Guard, som kort tid etter hendelsen kunne melde om at det var funnet vrakdeler flytende i havet, og to piloter som lå i vannet og var i live. Den ene piloten ble hentet opp ved hjelp av et helikopter, mens den andre piloten ble hentet ved hjelp av en båt.

Flyet var av typen Boeing 737-200 og var 46 år gammelt. Det ble i 1975 levert til Pacific Western Airlines i Canada som passasjerfly. Etter å ha fløyet hos flere kanadiske selskap gjennom 1980 og inn på 1990-tallet, ble flyet bygget om til fraktfly i 1999, Da ble det operert av Transmile Air Service i USA, før det ble overtatt av Transair i 2014.

Pilotene blir hedret av både redningsmannskaper og det amerikanske FAA for å ha utført en perfekt landing på havet, og for å ha overlevd. Selve landingen skjedde klokken 01.45 på natten og havet var nærmest svart på grunn av mørket, noe som gjør oppgaven enda vanskeligere med å lande på denne måten.

Flyet skulle flys fra Honolulu til Kahului på Hawaii, en strekning på 162 kilometer.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Spøkelsesflyplassen som har stått urørt i over 25 år
Neste artikkel(+) Neste 737 MAX på vei til USA