Hangar.no
Hendelser

Boeing 737 kjørte av rullebane i Kongo – Nesehjulet knakk

Et Boeing 737-300 fraktfly fra selskapet Serve Air Cargo havnet utenfor rullebanen på flyplassen Lubumbashi i Kongo søndag.  Flyet (9S-ASG) var akkurat landet på rullebanen da pilotene fikk problemer med å stanse opp.

Det endte med et ublidt møte med gress og jordoverflatene utenfor den asfalterte rullebanen. Da flyet kjørte av rullebanen knakk nesehjulet av 737-flyet og det ble en solid stans for pilotene.

Flere lokale medier melder i dag at pilotene skal ha oppgitt at det var problemer med nesehjulet like etter at flyet landet på rullebanen. Det er en lang rekke bilder av flyet etter hendelsen som er publisert i sosiale medier, men nesehjulet synes ikke på noen av bildene.

I følge kommentarer på nettstedet Aviation Herald kan det også se ut som kanskje nesehjulet ikke har blitt felt ned slik det skulle før landingen.

Havarietterforskere i Kongos skal i dag begynne arbeidet for å fastslå årsaken til uhellet. Ingen av de to ombord skal ha kommet til skade i følge lokale medier. Flyselskapet står på den svarte listen til EU over flyselskap som ikke får fly til og fra Europa.

I januar 2016 hadde selskapet et annet uhell da et Airbus A310-fly kjørte av rullebanen i Mbuji-Mayi og krasjet inn i et boligområde. Åtte personer omkom inne i husene, mens mannskapet på fire kom fra det med små skader.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Vil søke i isen på Grønland etter motordeler fra A380

Ryanair-fly mistet nesehjul på vei til København – Slitasje over tid var årsak

Egyptair-fly fikk problemer med landingshjulene i Beograd