Foto: Hans O. Nyborg

Flyprodusenten Boeing har stanset sin produksjon av flytypen 737 MAX denne uken, opprinnelig skulle produksjonen stanses i en til to måneder, nå blir det etter all sannsynlighet ut året.

I følge nyhetssiden Forbes må dermed fabrikkarbeidere hos Boeing på Renton ved Seattle forberede seg på at verktøyene som ble lagt på plass i hylla mandag denne uken, trolig blir liggende til siste kvartal av året.

Boeing har selv ytret tanker rundt at produksjonen først kan komme i gang etter at 737 MAX er godkjent av FAA, EASA og andre luftfartsmyndigheter verden over. For produsenten er nå september en måned som kan være aktuell å starte opp produksjonen igjen.

Boeing kunne i en pressemelding denne uken opplyse om at samtlige kunder og underleverandører har mottatt beskjed om at flytypen først vil kunne bli godkjent mot midten av året, en gang i juni eller juli. Dette henger sammen med de mange feil og mangler FAA har funnet med flytypen under pågående inspeksjoner.

Flyprodusenten må nå rette opp alle feilene, for deretter å få arbeidet godkjent av FAA på nytt. I tillegg må også Boeing gjennom omfattende endringer i flyets programvare, og gjennomføre nye prosedyrer for opplæring og trening av piloter i simulator før de kan fly MAX-flyene.

Boeing bekrefter at mannskap fra fabrikken på Renton nå settes inn for å jobbe med å få orden på feil og mangler i flytypen, for å få godkjenningen til FAA på nytt.

Forbes skriver at produksjonen av flytypen således ikke starter opp igjen før flytypen er godkjent av myndighetene i flere land.

ANNONSE
Forrige artikkelMåtte ta splitter nytt Airbus A350 ut av trafikk etter hard landing
Neste artikkelHercules C-130 brannfly styrtet i Australia – Tre personer omkom