-8.3 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing 737 MAX produksjonen starter trolig ikke opp igjen før mot slutten av året

Flyprodusenten Boeing har stanset sin produksjon av flytypen 737 MAX denne uken, opprinnelig skulle produksjonen stanses i en til to måneder, nå blir det etter all sannsynlighet ut året.

I følge nyhetssiden Forbes må dermed fabrikkarbeidere hos Boeing på Renton ved Seattle forberede seg på at verktøyene som ble lagt på plass i hylla mandag denne uken, trolig blir liggende til siste kvartal av året.

Boeing har selv ytret tanker rundt at produksjonen først kan komme i gang etter at 737 MAX er godkjent av FAA, EASA og andre luftfartsmyndigheter verden over. For produsenten er nå september en måned som kan være aktuell å starte opp produksjonen igjen.

Boeing kunne i en pressemelding denne uken opplyse om at samtlige kunder og underleverandører har mottatt beskjed om at flytypen først vil kunne bli godkjent mot midten av året, en gang i juni eller juli. Dette henger sammen med de mange feil og mangler FAA har funnet med flytypen under pågående inspeksjoner.

Flyprodusenten må nå rette opp alle feilene, for deretter å få arbeidet godkjent av FAA på nytt. I tillegg må også Boeing gjennom omfattende endringer i flyets programvare, og gjennomføre nye prosedyrer for opplæring og trening av piloter i simulator før de kan fly MAX-flyene.

Boeing bekrefter at mannskap fra fabrikken på Renton nå settes inn for å jobbe med å få orden på feil og mangler i flytypen, for å få godkjenningen til FAA på nytt.

Forbes skriver at produksjonen av flytypen således ikke starter opp igjen før flytypen er godkjent av myndighetene i flere land.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer