3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Boeing 737 med over 167 personer ombord styrtet etter avgang fra flyplass i Teheran

Et Boeing 737-800 fly fra selskapet Ukraine International Airlines styrtet like etter avgang fra flyplassen i Teheran i Iran onsdag morgen.

Det var minst 167 passasjerer ombord i tillegg til et mannskap på ni personer i følge nyhetsbyrået IRNA i Iran. Ingen av disse skal ha overlevd. I følge lokale medier skal flyet ha fått tekniske problemer under avgang, og ha styrtet kort tid etter avgang. Flyet skal ha styrtet i utkanten av byen Parand som ligger nær flyplassen i Teheran.

Siste observasjon av flyet på Flightradar24.com før det forsvant fra radaren – Skjermdump

Flyet var av typen Boeing 737-800 og ble levert helt nytt fra Boeing i juli 2016 til selskapet. Flyselskapet Ukraine International Airlines leier flyet fra leasingselskapet Varangian Leasing Company.

Nyhetsbyrået IRNA i Iran melder at en av motorene på Boeing-flyet skal ha stått i brann da flyet tok av fra rullebanen på flyplassen. Selskapet selv sier det er snakk om elektriske problemer i flyet under avgang. Representanter for flyprodusenten Boeing melder at de følger nøye med på rapporter fra Iran og vil bistå i arbeidet med å finne årsaken til flystyrten.

Flyet ble benyttet på rute PS752 og skulle fra Teheran til Kiev.

Iranske myndigheter bekrefter at det ikke ser ut til å være noen overlevende. 22 ambulanser, fire buss-ambulanser og flere helikopter er på ulykkesstedet.

Video viser flystyrten

En video som er publisert på Twitter viser det som skal være flyet som styrter. Det er tydelige tegn til at det er form for brann eller flammer i forbindelse med flyet som ser ut som det er under avgang, og så mister høyde før det går i bakken.

SAKEN OPPDATERES

Andre nyheter

West Atlantic 737 fikk skader etter hard landing

Redaksjonen

Prototype havnet i snøen etter bremsetest på rullebane i Russland

Redaksjonen

KLM-fly på bakken i Kina i to uker

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer