AP-BHV, Foto: Hans O. Nyborg

Det var ikke mange som hadde trodd at det pakistanske flyselskapet PIA skulle få Boeing 777-300 flyet AP-BHV opp i luften igjen. I to år har flyet stått nærmest forlatt på flyplassen i Karachi. Både flyselskapet og andre med kunnskap om tilstanden på et fly hadde gitt opp å se flyet i luften igjen.

Flyet ble satt på bakken på grunn av mangel på reservedeler, og manglende økonomi til å hente inn nye deler. I tillegg har flyets deler delvis blitt avmontert og flyttet over på andre Boeing 777 i flåten gjennom den tiden det sto på bakken.

Nå trengte selskapet mer kapasitet og mekanikere og teknikere hos flyselskapet gikk løs på det som så ut som en håpløs oppgave. Deler som manglet ble importert til Pakistan fra USA.

Etter å ha jobbet dag og natt i lang tid kunne piloter fra PIA gjennomføre en testflyvning med Boeing 777-flyet fra Karachi til Islamabad, og tilbake denne uken.

I følge den paikstanske avisen The Tribune som først omtalte saken vil flåten til selskapet nå bestå av 31 fly, og antall Boeing 777 være 12.

Nå gjenstår en Airbus A320 og ett ATR-fly som er i samme tilstand som Boeing 777-flyet har vært.

AP-BHV ble levert nytt til selskapet i 2006.

ANNONSE
Forrige artikkel1. juni: 10 år siden AF447 tragedien i Atlanterhavet – Skulle ikke være mulig
Neste artikkel1. juni: 80 år siden KLM fløy for første gang til Norge