Et Boeing 777-300 fly fra selskapet LATAM i Brasil, mistet nesten all elektrisitet ombord under an flyvning mellom São Paulo til London sist onsdag.

Flyet med 350 personer ombord hadde i følge Aviation Herald kun vært i luften en times tid etter avgang, da det meste av flyets elektriske systemer forsvant.

Pilotene meldte fra til flyplassen ved Belo Horizonte at de hadde mistet det meste av de systemene og måtte foreta en kontrollert sikkerhetslanding så raskt som mulig.

Pilotene ga også beskjed om at det ikke var strøm for å aktivere systemer som dumper drivstoff fra tankene før landing, dermed var det ventet at flyet ville få en hard landing på rullebanen.

Pilotene hadde kun VHF radio samt noe nødlys samt de mest nødvendige instrumentene som fikk strøm ved hjelp av RAT-systemet, emergency ram air turbine som er liten turbin som produserer strøm ved å felles ut med en propell under flyet når det er strømstans.

Pilotene fikk landet flyet under en landing hvor Boeing 777 flyet fikk ødelagt flere av dekkene ettersom det ble en hard landing på rullebanen på grunn av vekten på flyet.

Ingen kom til skade under hendelsen. Havarikommisjonen i Brasil undersøker nå hendelsen men har rapportert at årsaken til strømbruddet trolig ligger i en feil med en av flyets backupgeneratorer som kortsluttet sikringer til det elektriske systemet rundt i hele flyet.

ANNONSE
Forrige artikkelWOW Air selger fly til Air Canada
Neste artikkel2018 ga stor økning i dødsfall på flyulykkestatistikken