Hangar.no
Boeing

Boeing 777X blir ikke sertifisert som en ny flytype

Helt siden utviklingen av flytypen Boeing 777X startet har målet vært at denne skal registreres som en helt ny flytype, ikke en ny versjon av dagens 777.

Men det har endret seg nå. Boeing kunne onsdag fortelle at 777X vil bli endret til å være en del av dagens 777-familie som inneholder 777-200 og 777-300.

Det betyr at Boeing slipper å jobbe mot et helt nytt typesertifikat, men kan fortsette veien til godkjennelse på samme måte som ble benyttet for 737 MAX.

Til tross for at Boeing selv tidligere har beskrevet 777X som en helt ny flytype har produsenten nå presisert at dette er ingen ny flytype, men kun en ny utgave i familien, slik 737 har sine 700, 800 og MAX.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer