Flightradar24.com/Twitter

Et Boeing 787 fly fra selskapet Air New Zealand måtte lørdag snu etter flere timer i luften. Flyet hadde tatt av like før midnatt fra flyplassen i Auckland, og måtte snu da det var over New Caledonia utenfor kysten av Australia.

Da hadde flyturen vart i rundt tre timer. Årsaken til at flyet måtte snu var i følge pilotene at de ikke fikk godkjennelse fra kinesiske myndigheter til å lande i Shanghai, dit turen gikk.

For passasjerene skulle det dermed bli tre nye timer og en retur til New Zealand. Årsaken til at flyet ikke fikk lande ble oppklart etter at Boeing 787-9 maskinen var fløyet tilbake til Auckland. ZK-NZQ, serienummer 39296, sto ikke på listen hos kinesiske myndigheter som et godkjent fly som får brukes på ruter til og fra Kina.

Air New Zealand skal ha glemt å melde fra til luftfartsmyndighetene i Kina at selskapet i november 2018 fikk levert et helt nytt Boeing 787-9 fly, som dermed fløy i trafikk for selskapet på langrutene.

Selskapet har benyttet dette aktuelle flyet på rute til Hong Kong siden desember, en ruten det var søkt om tillatelse for å kunne bruke ZK-NZQ på, men ruten til Shanghai hadde selskapet glemt å oppdatere med det aktuelle flyet.

Flyselskap som skal fly ruter til et annet land må søke om å få fly den aktuelle ruten, og en listen med registreringsnumre og papirer for de aktuelle flyene som skal benyttes må også inngå i søknadene. Dersom et fly ikke står i godkjennelse til selskapet fra landets luftfartsmyndigheter skal flyet nektes å kunne lande.

Air New Zealand har beklaget hendelsen overfor sine passasjerer og tilbudt samtlige å reise med et ekstra oppsatt fly søndag, melder TVNZ.

https://twitter.com/ehundman/status/1094335952032477184
ANNONSE
Forrige artikkelKlart for ny anbudsrunde – vestlandsrute kommersialiseres
Neste artikkel50 år siden første 747 fløy – 10 fakta om flytypen