Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing advarer for full stans i produksjonen av nye 737 MAX

Produsenten Boeing begynner å bli utålmodig med MAX-problemene. Nå advarer produsenten for at det kan gå mot full produksjonsstans av flytypen, dersom flyforbudte varer enda lengre fremover.

Produsenten er sikker på at MAX-flyene er i lufta innen utgangen av oktober måned, skjer ikke det advarer nå Boeing-sjefen Dennis Muilenburg at produksjonen må reduseres kraftig eller stanses helt opp.

Årsaken er at produsenten med minst ett fly ut av produksjonshangaren hver dag, ikke har flere steder å parkere nye fly snart. Det er godt over 100 fly på produsentens egen fabrikk på Renton i Seattle, i tillegg er det nær 100 fly lagret på Everett, Boeing Field og Moses Lake og andre steder.

I tillegg kommer en lang rekke fly som er fløyet til ulike ørkenområder i USA for oppbevaring. Nå er det snart fullt og produsenten er klare på at både lagringsplassen, samt etterslepet på det som skal utføres i etterkant av ny godkjennelse er årsaker til at produksjonen kan stanse opp.

Dersom produksjonen må stanses blir det første gang på 20 år at produsenten må stanse byggingen av en flytype som er pågående i leveranser. Sist dette skjedde var tilbake i 1997 da etterspørsel etter Boeing 747 var så stor at leverandøren av motorer og deler til jumbojet-flyene ikke klarte å følge opp raskt nok så produksjonen måtte settes på pause.

MAX-fly som er lagret av Boeing hoper seg opp

Andre nyheter

United Airlines utsetter leveransen av Airbus A350 til 2027

Nå er denne flytypen godkjent for 480 seter! – Må bruke doble nødsklier

Hans Olav Nyborg

Airbus feiret produksjon av A220 nummer 100 i rekken

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer