Boeing avslutter 787 produksjon på Everett om tre måneder – Halvt år før planen

FOTO: Hans O. Nyborg

Etter planen skulle den amerikanske flyprodusenten Boeing legge ned sin produksjon av 787 Dreamlinere ved hovedfabrikken på Everett ved Seattle neste sommer. Nå har produsenten fremskyndet dette og siste fly ruller ut av produksjonshangaren allerede i mars måned.

I følge Seattle Times fikk de ansatte i Boeing beskjed nå rett før jul at 787-produksjonen avsluttes fire måneder før tiden på Everett, og at ansatte på fabrikken i Charleston må forberede seg på endret produksjon før planlagt tid i sommer.

Selve produksjonen av 787 skal fortsatt reduseres selv om denne nå samles og flyttes til fabrikken i South Carolina. Produksjonen skal endres fra dagens seks fly i måneden til fem i måneden.

Ansatte som jobber med produksjonen av 787 på Everett blir ikke arbeidsledige med det første. Nå skal alle de 787 som er produsert og bygget feil sendes i tur og orden fra selskapene som opererer flyene til Everett, hvor disse skal modifiseres og repareres.

Det er rundt 1000 ansatte som jobber shift med å produsere og å bygge 787 på Everett. Ingen av disse får tilbud om jobb ved fabrikken i South Carolina, men de vil fortsette å jobbe med å rette opp alle feilene som er gjort på flere av de allerede leverte flyene av denne typen.

De Boeing 787-10 som det er funnet produksjonsfeil på skal fortsatt repareres på Charleston-fabrikken ettersom Everett ikke har kapasitet til å ta inn den lengste Dreamlineren i produksjonen.

Boeing 787-8 og 9 skal repareres på Everett.

Lang kø med parkerte 787

Boeing har også en utfordring i Dreamlinere som ikke er levert til flyselskap, og som er parkert i både påvente av å bli undersøkt for produksjonsfeil, og som enten er kansellert eller utsatt med leveranse som følger av Covid-19.

I følge Boeing vil det ta rundt 12 måneder å få reparert og levert ut flesteparten av disse flyene som nå har samlet seg opp flere steder etter ferdig bygget.

Everett produksjonen av 787 Foto: Hans Olav Nyborg
ANNONSE
Forrige artikkelTysk selskap skal fly mellom Stockholm og Beirut
Neste artikkelFlystans fra Storbritannia til 30. desember