10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Boeing avviser at «797» blir bygget for kun en pilot i cockpiten

Flere amerikanske medier har hevdet at Boeings nye mellomdistanse-fly 797 vil bli bygget med kun plass til en pilot i cockpiten. Mandag kveld kom flyprodusenten med en pressemelding der det fremgår at dersom Boeing lanserer flytypen som går under navnet NMA, kommer det til å bli bygget med plass for to piloter i cockpiten.

Boeing presiserer at NMA, døpt Boeing 797 av presse og publikum, ikke kommer til å bli et revolusjonerende fly når det gjelder teknologisk gjennombrudd i forhold til kun en pilot i cockpiten.

Boeing har stor tro på at fremtidens fly vil flys av en pilot i flyet, og en kontrollør på bakken, men dette skjer ikke i dette tiåret eller det neste heter det.

Det er stor spenning rundt om Boeing lanserer sin nye flytype under Paris Air Show i Frankrike i midten av juni i år. Trolig blir flytypen lansert i det stille uten den helt store lanseringen i kjølvannet av 737 MAX problemer.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer