Boeing bekrefter store utfordringer med GE9X – Utsetter første leveranse

Foto: Boeing

Flyprodusenten Boeing går langt i å innrømme at det er store utfordringer med den nye motoren GE9X, produsert for den nye Boeing 777X.

Under en tale til aksjonærene i Boeing som foregikk i New York denne uken, kunne direktøren for selskapet Dennis Muilenburg fortelle at tester hadde avslørt feil på motortypen.

-Vi har nå funnet feil i motoren som går ut over produktiviteten og effektiviteten på denne. GE har satt alle kluter inn for å løse flokene. Det er komponenter som nå skal endres og deretter testes før vi kan starte flere tester på selve flyet, kunne Muilenburg fortelle.

Direktøren kunn på nytt understreke det som har kommet frem i løpet av sommeren, at første flytur med den nye 777X blir utsatt til 2020. I tillegg er nå klart at flyselskapet Emirates som hadde planlagt introduksjon av 777X neste sommer, må se denne tidsrammen forsvinne.

Etter planen skulle Emirates som det første flyselskapet sette inn 777X i trafikk fra juni 2020. Nå blir dette først mot slutten av året. Mye tyder også på at det tyske selskapet Lufthansa som skal få sitt første fly i 2021 kan få forsinkelse i leveransen.

Boeing regner med rundt ett år med testflyvninger før leveranser av 777X kan starte.

Motorprodusenten GE annonserte under Paris Air Show i juni i år at feilen i motorene er funnet og at en fiks for dette er på gang, men er ferdig tidligst til høsten mot fjerde kvartal.

ANNONSE
Forrige artikkelDelta dumper to av sine regionale samarbeidspartnere
Neste artikkelFlyvåpenet i USA: 123 Hercules transportfly på bakken etter funn av sprekker i vingene