Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing bekrefter: Vil betale erstatning til flyselskap etter MAX-problemer

Den amerikanske flyprodusenten Boeing kom torsdag amerikansk tid med en pressemelding om at flyselskap som har fått MAX-fly satt på bakken, får kompensasjon fra produsenten.

Avgjørelsen sitter langt inne, og flere flyselskap har presset på Boeing for å få en bekreftelse på at de får dekket kostnadene ved å ha flytypen på bakken.

Boeing melder at selskapet kommer til å regnskapsføre en kostnad på over 40 milliarder kroner etter skatt, som skal deles ut til flyselskapene som er 737 MAX-kunder. Det er først og fremst flyselskapene som har fått flytypen levert, og satt på bakken som nå får tilbudet om kompensasjon.

Hvorvidt selskap som ikke har fått levert sine MAX-fly enda, eller har måtte utsette leveransen av nye fly, får ta del i kompensasjonen gjenstår å få klarhet i.

Flere flyselskap som har MAX stående på bakken har allerede varslet store tap for 2019 regnskapet, og flere har måtte kansellere eller utsette både sommer- og vinterruter som følger av manglende flykapasitet.

Andre nyheter

South African Airways inn i konkursbeskyttelse

Hans Olav Nyborg

Pilot døde under innflyvning til Rostov i Russland

Hans Olav Nyborg

Første Airbus A380 forlot Air France lørdag denne uken

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer