Foto: HANS OLAV NYBORG

Den amerikanske flyprodusenten Boeing ber nå 28.000 ansatte om å møte på jobb igjen, etter at den amerikanske presidenten Donald Trump har beordret flyproduksjonen til å starte opp igjen.

Boeing har stanset all produksjon og permittert alle ansatte både i Seattle og Charleston, nå må alle som jobber med å bygge Boeing 737, Boeing 747, 767 og 777 møte på jobb som normalt fra den 20. april. De som jobber med å bygge Boeing 787 skal møte tilbake på jobb 23. april.

I følge Air101 og CNN får produsenten nå massivt med kritikk for å åpne dørene så raskt igjen og for å la seg presse av den amerikanske presidenten til å gjenoppta produksjonen.

Boeing sier i en kommentar at helsen og sikkerheten kommer først for alle ansatte og deres familier, og vil derfor starte opp igjen produksjonen i to faser med noen dagers mellomrom.

Det er 140 ansatte hos Boeing som så langt har testet positive for koronaviruset, og to ansatte er døde som følger av viruset.

Sosiale medier om Twitter fylles nå opp med helsearbeidere, ansatte i Boeing og eksperter som er sjokkert over at en så stor arbeidsplass velger å åpne produksjonen igjen etter press fra presidenten, flere mener selskapet leker med livene til de som jobber på gulvet.

Boeing stengte ned produksjonen for en ukes tid siden på ubestemt tid, og var klare på at dette ville være slik minst en måneds tid, trolig lengre.

ANNONSE
Forrige artikkelIrsk leasingselskap har ikke konkludert i sitt forhold til Norwegian
Neste artikkelAeroflot stanser billettsalget internasjonalt frem til august