Boeing ber underleverandør stanse produksjonen av MAX-fly inntil videre

Selskapet Spirit Aero i Kansas i USA, har blitt beordret av den amerikanske flyprodusenten Boeing å stanse produksjonen av flere 737 MAX-fly.

Selskapet bygger flykroppene for Boeing, og har i et brev fått beskjed om å stanse arbeidet som nå pågår på fire 737 MAX-flykropper, i tillegg til å ikke sette i gang produksjonen av ytterligere 16 MAX-flykropper som var planlagt produsert nå videre i 2020.

Spirit melder at de er i diskusjoner med Boeing angående mål for 737 MAX-produksjon, som nå er 125 flykropper. Spirit har foreløpig ikke endelig informasjon om størrelsen på reduksjonen, men regner med at det vil være mer enn 20 flykropper som blir droppet i år.

Produsenten i Kansas må nå sender flere av sine ansatte ut i permitteringer ettersom det er full stans i produksjonen. Normalt blir 737 MAX-flykroppene produsert hos Spirit Aero, og deretter sendt med tog til Seattle.

Årsaken til stans i produksjonen er at Boeing opplever en lang rekke kanselleringer av fly allerede produsert, eller i produksjon, på grunn av koronaviruset og pademien som har rammet luftfarten hardt.

ANNONSE
Forrige artikkelTo fly kolliderte på flyplass i Skottland
Neste artikkelSAS setter inn 40 fly totalt og øker antall ruter i juli