-4.1 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no

Boeing ber underleverandør stanse produksjonen av MAX-fly inntil videre

Selskapet Spirit Aero i Kansas i USA, har blitt beordret av den amerikanske flyprodusenten Boeing å stanse produksjonen av flere 737 MAX-fly.

Selskapet bygger flykroppene for Boeing, og har i et brev fått beskjed om å stanse arbeidet som nå pågår på fire 737 MAX-flykropper, i tillegg til å ikke sette i gang produksjonen av ytterligere 16 MAX-flykropper som var planlagt produsert nå videre i 2020.

Spirit melder at de er i diskusjoner med Boeing angående mål for 737 MAX-produksjon, som nå er 125 flykropper. Spirit har foreløpig ikke endelig informasjon om størrelsen på reduksjonen, men regner med at det vil være mer enn 20 flykropper som blir droppet i år.

Produsenten i Kansas må nå sender flere av sine ansatte ut i permitteringer ettersom det er full stans i produksjonen. Normalt blir 737 MAX-flykroppene produsert hos Spirit Aero, og deretter sendt med tog til Seattle.

Årsaken til stans i produksjonen er at Boeing opplever en lang rekke kanselleringer av fly allerede produsert, eller i produksjon, på grunn av koronaviruset og pademien som har rammet luftfarten hardt.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer