Hangar.no
737 MAX styrtet i mars måned Foto. Ethiopian Airlines

Boeing betaler 800 millioner til etterlatte etter MAX-ulykkene

Flyprodusenten Boeing har valgt å utbetale 800 millioner kroner til de etterlatte etter to ulykker med Boeings 737 MAX der tilsammen 346 personer omkom.

Det er ulykken med Lion Air rute 610 og Ethiopian Airlines rute 302 som flyprodusenten nå velger å kompensere med entertaining til etterlatte.

De 800 millionene skal fordeles til tiltak, opplæring, utdanning og eldreomsorg i samarbeid med lokale myndigheter. Meningen er at midlene skal komme etterlatte til gode, og at det skal utbetales, eller benyttes til tiltak i flere år fremover skriver Boeing i en pressemelding.

Samtlige 737 MAX fly ble satt på bakken som følger av de to ulykkene i 2018 og 2019.

Andre nyheter

Delta-piloter ga flygeleder beskjed at alt var under kontroll

Hans Olav Nyborg

Air Asia-pilot mister lisensen etter å ha kjørt ut på rullebane hvor et annet fly holdt på å lande

Hans Olav Nyborg

Airbus A321 fikk nesehjulet gjennom kabingulvet under en hard landing

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer