3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no

Boeing-direktør: Luftfarten vil ikke bli den samme før om tre til fem år

Direktør for den amerikanske flyprodusenten Boeing, David Calhoun, kunne onsdag fortelle amerikansk presse at han og selskapet ikke tror luftfarten vil komme opp på nivået det var før koronaviruset slo til, før om tre til fem år.

Alle kurver peker nå på en veldig langsom stigning i flytrafikken, og i følge et intervju direktøren ga med TV-kanalen CNBC, er luftfarten i fritt fall nå og under den største krisen som noensinne har truffet den.

Boeing mener at 2019 nivået innen luftfarten vil være tilbake om tre år, mens veksten som var i gang på starten av 2020, først vil ta ytterligere to år å opparbeide seg. Dermed vil det i følge produsenten ta minst fem år før vi ser en sterk luftfart tilbake i markedet.

I mars måned var den globale flytrafikken sunket med 52,9 prosent i forhold til mars 2019. Bare i USA er flytrafikken nå kuttet med 95 %, noe som aldri har skjedd tidligere.

Over 4,5 millioner innenriksflyvninger på verdensbasis er innstilt i følge produsenten.

Andre nyheter

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer