Boeing: -Fant brennevinsflasker ombord i nytt president-fly

Den amerikanske presidenten skal i 2024 motta nytt presidentfly, basert på Boeings 747-8. Den amerikanske flyprodusenten Boeing som står for leveransen av selve flyene, har startet en intern etterforskning etter at det nå er avdekket to brennevinsflasker ombord i ett av flyene.

Det to Boeing 747-8 som i sin tid ble bestilt av det russiske flyselskapet Transaero, men kansellert da selskapet gikk konkurs, står nå i San Antonio i Texas, hvor Boeing på sine fabrikk der forbereder flyene for at det amerikanske forsvaret skal ta over disse. Begge flyene vil få betegnelsen VC25B, og skal erstatte dagens presidentfly som er fra 1990.

I følge The Waal Street Journal er det to flasker med Tequila som er funnet ombord i ett av flyene. Det har utløst en full etterforskning og en politianmeldelse. Boeing-ansatte som arbeider med flyene er under strenge sikkerhetsregler i regi av føderale myndigheter, det er derfor svært uheldig at det nå kommer frem slike hendelser heter det i følge avisen.

En lang rekke av Boeings fly både sivile og militære har hatt episoder der det er funnet alt fra verktøy til matpakker, manualer og personlige eiendeler inne i skroget etter byggingen av flyene. Flyprodusenten Boeing har jobbet i lengre tid med å få en slutt på at ansatte glemmer igjen ting inne i mellom skroget og innredningen, men nå er det altså nok en slik sak som er kommet frem i lyset.

Selv om det kan høres uskyldig ut med to spritflasker, er det ganske alvorlig at det enten er noen som drikker på arbeidet, eller at noen har hatt seg en liten fest ombord i det som er et godt bevoktet byggeprosjekt for Boeing heter det i en uttalelse fra føderalt hold.

ANNONSE
Forrige artikkelAdvarer om “rutekrig” mellom Europa og Asia
Neste artikkel(+) Henter over 20 milliarder i frisk kapital