-7 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing forbereder seg på 787-bruktmarked

Den amerikanske flyprodusenten Boeing forbereder seg nå på å få tilbakelevert de aller første og tidligste Boeing 787 Dreamlinere. Det er selskap som ANA – All Nippon Airways som nærmer seg enden på leasingtiden for sine første Boeing 787, levert i oktober 2011.

Neste år er det ti år i drift, og leasingperioden for de første flyene er over. ANA var lanseringskunde for flytypen og tok derfor først i bruk Dreamlinere av alle kundene til Boeing. Både Japan Air Lines og ANA har nær 60 fly på leasing, mange av flyene gjennom leasingavtaler direkte med Boeing.

Under Singapore Air Show denne uken har Boeing luftet tankene produsenten gjør seg om bruktmarkedet for 787.

I følge produsenten er listen over flyselskap som ønsker seg brukte Dreamlinere, en liste som stadig blir lengre. For BGS som er et Boeing-selskap vil det være fullt mulig å finne nye kunder raskt til å ta over brukte Dreamlinere ble det kommunisert under flydagene i Singapore.

Nå tilbyr også Boeing en full pakke på å bygge om, endre og rekonfigurere kabinen på et Boeing 787, når flyet leveres tilbake fra en kunde, og skal videre til neste.

Boeing får det første flyet levert i retur innen ett år, og så fortsetter det etter det å strømme inn med fly som skal tilbake fra leietaker.

Det blir neppe høggern for de tidligste Boeing 787 som er i drift i dag når disse nå har nådd enden på første leasingperiode. . Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer