Hangar.no

Boeing forhandler med Alaska Airlines om 737 MAX-kjøp

Den amerikanske flyprodusenten Boeing skal ha innledet samtaler med flyselskapet Alaska Airlines, om kjøp av 737 MAX. I følge nyhetsbyrået Reuters forhandler de to partene om leveranse av et antall 737 MAX i tillegg til de 37 flyene av denne typen som allerede er i bestilling.

Det er ikke ventet at en endelig kjøpsavtale vil bli undertegnet før etter at FAA har godkjent flytypen til å fly igjen, noe som er ventet å skje i løpet av november.

Alaska Airlines har i dag en flåte bestående av 166 Boeing 737 i NG-versjoner, og 71 Airbus A320 og 321, som ble med på oppkjøpet av Virgin America.

For Boeing handler tiden nå om å forsøke å få i gang salget av flytypen igjen, etter at denne har stått på bakken med flyforbud siden mars 2019.

Boeing har også forhandlinger på gang med blant annet det irske flyselskapet Ryanair om en ny avtale der selskapet få levert opp mot 200 MAX i tillegg til de selskapet har kjøpt fra før.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer