Foto: Hans O. Nyborg

Den pågående handelskrigen mellom USA og Kina får ledelsen hos flyprodusenten Boeing til å skjelve. Nå går produsenten ut og advarer mot at handelskrigen som pågår kan få store følger for produksjonen av flytypen Boeing 787 Dreamliner og den nye Boeing 777X.

Fraværet av nye bestillinger på Boeings populære Dreamliner-fly gjør at produsenten allerede fra 2022 må redusere antallet med fly som bygges hver måned. Det er ikke gode nyheter for flyprodusenten og de ansatte.

Boeing har allerede satt en verdensrekord i å bygge 14 wide-body 787 i måneden, som er den største produksjonsraten for langdistansefly noen sinne. Den amerikanske presidentene Donald Trump er hissig i å øke handelskrigen med Kina, men der risikerer Boeing nå å gå glipp av en enorm bestilling fra landet.

Produsenten har forhandlet frem en avtale på hele 100 Boeing 787 og noen 777X til kinesiske flyselskap. Men avtalen blir ikke endelig underskrevet før Kina og USA har lagt ned stridsvåpen i handelskrigen. Dermed kan det bli en avtale som ender med å kanselleres fra kinesisk side.

For Boeing står mye på spill i å kunne sikre seg avtalen ettersom det betyr etterlengtet økning i bestillingene av langdistanseflyene som er i produktkatalogen nå.

Kinesiske flyselskap venter på grønt lys fra myndighetene i landet for å inngå avtale med Boeing om de 100 flyene, men den ser ut til å drøye så lenge USA legger press med straffetoll og andre tiltak for å hindre kinesisk innflytelse med varer og hendel i USA melder Bloomberg.

ANNONSE
Forrige artikkelIngen åpning av Moss Lufthavn Rygge i 2020
Neste artikkelRekordmange passasjerer for Turkish Airlines