Hangar.no

Boeing gjennomførte første Boeing 777X flyvning

Flyprodusenten Boeing gjennomførte lørdag den aller første flyturen med et Boeing 777X. Ni måneder etter planlagt første flyvning lykkes det dermed produsenten å få flyet i luften.

Selve flyturen skulle etter planen ha skjedd torsdag men kraftig vind har ført til at det ble utsettelse først til fredag og så til lørdag.

Flyet tok av fra Everett og pilotene gjennomførte en testtur på tre timer og 51 minutter over Seattle og områdene rundt, før det ble landing på flystripen ved Boeing Field.

Boeing satser på å kunne levere fra seg det aller første flyet neste år. Nå skal dette første testflyet gjennomføre enkelte flyvninger før testfly nummer to i rekken overtar.

Boeing har tidligere hatt utfordringer med GE9X-motorene men rapporten fra kaptein Van Chaney etter turen var at de fungerte som en drøm.

Andre nyheter

Norwegian dropper MAX-flyene frem til neste sommer

Hans Olav Nyborg

Israelsk selskap merker etterspørsel etter fraktversjon av 737-800

Hans Olav Nyborg

Wizz Air starter innenriks i Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer