Foto: Hans O. Nyborg

Flyprodusenten Boeing skal ha funnet årsaken til at flere KC-46 Pegasus tankfly, har hatt problemer med lekkasje av drivstoff. Det amerikanske luftforsvaret har de siste årene mottatt en lang rekke nye Pegasus-fly som brukes for å fylle drivstoff på andre fly, mens de er i luften.

I forbindelse med at tankflyene har satt i gang overføring av drivstoff til andre fly, har det oppstått lekkasjer gjennom tanksystemet i flyene.

Boeing har jobbet tett med forsvaret de siste månedene for å finne årsaken, og sier nå til Janes.com at årsaken er deler av drivstoffsystemet som er vanskelige å installere for Boeings ansatte, og det har vist seg å være mer fintfølende for lekkasjer enn først antatt heter det.

Dette er bare en av problemene i en lang rekke som produsenten har hatt med de nye tankflyene, som er basert på Boeings 767.

Så langt er det overlevert 38 nye slike fly, inne i en lang rekke av disse ble det oppdaget gjenglemt verktøy, skruer og annet utstyr som ansatte hos produsenten hadde lagt igjen. Flyene har også hatt feil med det elektriske systemet ombord.

Nå sier Boeing at samtlige KC-46 får installert en oppgradering i forhold til sitt problem med lekkasje.

Foto: Boeing
ANNONSE
Forrige artikkelHNA-gruppens styreformann har fått forbud mot å fly, ta tog eller reise på ferie
Neste artikkelFlere hundre SAS-piloter mister jobben