23.7 C
Oslo
08/08/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing har gjort opp for seg i 90 prosent av kravene etter Lion Airs 737 MAX ulykke

Den amerikanske flyprodusenten Boeing skal ha gjort opp for seg i 90 prosent av sakene der det er rettet krav mot produsenten etter at et Boeing 737 MAX-fly styrtet i oktober 2018.

I følge Reuters er opplysningene fremkommet i forbindelse med en rettssak selskapet har vært igjennom nylig.

Boeing skal ha fullført oppgjør for 171 av de 189 som døde i flyulykken da Lion Air flyet styrtet. Boeings MAX-fly har stått på bakken siden mars 2019, da nok et fly styrtet, dette tilhørte Ethiopian Airlines, årsaken var tilknyttet MCAS-systemet som feilet, det samme som på Lion Air-flyet noen måneder før.

Andre nyheter

Embraer utsetter ny versjon av E175

Hans Olav Nyborg

Dette er kravene fra FAA for at Boeing får godkjent 737 MAX igjen

Hans Olav Nyborg

Air Canada vurderer kansellering av MAX-bestilling – og Airbus A220

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer