Boeing har offisielt annonsert slutten på Boeing 747-produksjonen

Boeing 747-8F - Foto: Hans O. Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har omsider gått ut offentlig og bekreftet at produksjonen av det ikoniske flyet 747 nå legges ned.

Det er i utgangspunktet 12 fly som gjenstår å produsere, men om alle disse blir fullført er enda ikke sikkert. Med unntak av to fly er det kun fraktfly som står igjen å bygge. Denne uken har produsenten selv for første gang sagt offentlig at produksjonen nå legges ned, og at det vil medføre at flere tusen ansatte blir stående uten jobb.

Totalt i produksjonen av samtlige flytyper er det 13.000 ansatte som nå sies opp hos Boeing.

Boeing har vurdert om produksjonen kan endres til å bygge om passasjerfly til fraktfly men det er ikke kommet noen signaler på at dette er noe som vil skje i nær fremtid. Etterspørsel etter fraktfly er stor, men fortsatt er det usikkert om UPS som den største kunden med 747 i bestilling vil ta i mot alle flyene.

Boeing har også en finger med i den endelige planleggingen og fullføringen av de to nye Boeing 747-8 som skal erstatte dagens to presidentfly i USA. Flyene er bygget og klargjort men er nå under innreding hos det amerikanske forsvaret.

Endelig slutt på produksjonen er ventet i løpet av sommeren 2022.

ANNONSE
Forrige artikkelLeasingselskap AerCap kansellerer kjøp av 15 MAX-fly
Neste artikkelHangar.no prøveflyr Air Leap