23.7 C
Oslo
08/08/20
Hangar.no
Boeing 747-8F - Foto: Hans O. Nyborg

Boeing har offisielt annonsert slutten på Boeing 747-produksjonen

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har omsider gått ut offentlig og bekreftet at produksjonen av det ikoniske flyet 747 nå legges ned.

Det er i utgangspunktet 12 fly som gjenstår å produsere, men om alle disse blir fullført er enda ikke sikkert. Med unntak av to fly er det kun fraktfly som står igjen å bygge. Denne uken har produsenten selv for første gang sagt offentlig at produksjonen nå legges ned, og at det vil medføre at flere tusen ansatte blir stående uten jobb.

Totalt i produksjonen av samtlige flytyper er det 13.000 ansatte som nå sies opp hos Boeing.

Boeing har vurdert om produksjonen kan endres til å bygge om passasjerfly til fraktfly men det er ikke kommet noen signaler på at dette er noe som vil skje i nær fremtid. Etterspørsel etter fraktfly er stor, men fortsatt er det usikkert om UPS som den største kunden med 747 i bestilling vil ta i mot alle flyene.

Boeing har også en finger med i den endelige planleggingen og fullføringen av de to nye Boeing 747-8 som skal erstatte dagens to presidentfly i USA. Flyene er bygget og klargjort men er nå under innreding hos det amerikanske forsvaret.

Endelig slutt på produksjonen er ventet i løpet av sommeren 2022.

Andre nyheter

Embraer utsetter ny versjon av E175

Hans Olav Nyborg

Dette er kravene fra FAA for at Boeing får godkjent 737 MAX igjen

Hans Olav Nyborg

Air Canada vurderer kansellering av MAX-bestilling – og Airbus A220

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer