Boeing henter tidligere admiral fra US Army til å sjekke 737 MAX-produksjonen

Foto: US Army, NTSB

Boeing har utnevnt en pensjonert admiral fra den amerikanske marinen for å styrke kvalitetskontrollen rundt 737 MAX-flyene. Den nøyaktige identiteten til den pensjonerte admiralen er oppgitt til å være admiral Kirkland Donald.

Boeing gjennomfører denne handlingen for å adressere og forbedre kvalitetskontrollprosesser etter tidligere bekymringer og problemer knyttet til selskapets flyproduksjon. Den pensjonerte admiralen vil sannsynligvis spille en sentral rolle i å implementere tiltak for å sikre høy kvalitet og samsvar med sikkerhetsstandarder i Boeings produksjonsprosesser.

Donald og et team av eksterne eksperter vil gjennomføre en grundig vurdering av Boeings kvalitetsstyringssystem for kommersielle fly, inkludert kvalitetsprogrammer og praksis i Boeings produksjonsanlegg og dets tilsyn med kommersiell leverandørkvalitet. Hans anbefalinger vil bli gitt til Boeings administrerende direktør Dave Calhoun og til Aerospace Safety Committee i Boeings styre.

-Jeg har bedt ham om å gi en uavhengig og omfattende vurdering med praktiske anbefalinger for å styrke vårt kvalitetstilsyn i våre egne fabrikker og i hele vårt utvidede produksjonssystem for kommersielle fly. Han og teamet hans vil ha all støtte han trenger fra meg og fra hele Boeing, sier direktøren.

Donald tjente som ubåtoffiser i 37 år. I sitt siste marineoppdrag fungerte han som direktør for Naval Nuclear Propulsion Program i åtte år, og sørget for sikker og effektiv drift av alle atomdrevne krigsskip og støttende infrastruktur i det amerikanske forsvaret. 

Han fungerer for tiden som styreleder for det største militære skipsbyggingsselskapet i USA, Huntington Ingalls Industries, Inc. Han er også styreleder for den ideelle organisasjonen Battelle. Hans offentlige styretjeneste inkluderer også Entergy Corporation, hvor han er styreleder i Nuclear Committee. Donald ble uteksaminert fra United States Naval Academy med en Bachelor of Science in Ocean Engineering.

ANNONSE
Forrige artikkelAir France-KLM avslutter avtale med CMA CGM – Mangler operatør til A35F
Neste artikkelNorwegian kjøper seg inn i Norsk e-Fuel