-11.8 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing i mai måned: Ingen leveranser – Ingen bestillinger av passasjerfly

For den amerikanske flyprodusenten Boeing ble mai måned i 2020 ingen god måned hva angår passasjerfly. Produsenten hadde ingen nye fly som ble levert til kunder, eller bestillinger på nye fly.

Rett nok ble det fra Boeing levert ut fire fraktfly, og inn kom det bestilling, også det for fem nye fraktfly.

Dermed fortsetter tørken på passasjerflymarkedet. I løpet av mai kunne produsenten registrere ytterligere 14 MAX fly som ble kansellert, og tilsammen ble det da 80 MAX-fly som er kansellert så langt under koronakrisen.

Det er i stor grad de største leasingselskapene som GECAS, AGC og tilsvarende som velger å kansellere MAX-flyene de har i bestilling. Samtidig står problemene i kø for Boeing.

Ikke bare er det nå store forsinkelser i å får MAX-flyene godkjent på nytt, flyselskap mangler finansiering for å hente ut nye fly, flere selskap går konkurs eller velger å måtte terminere kontraktene for kjøp, og så er det stor usikkerhet rundt hva høsten vil bringe av konkurser, dårlige regnskapstall og svakt marked for etterspørsel.

Hos Boeing var det kun en leveranse fra 737-produksjonen på Renton, et P-8 overvåkingsfly til USA. PÅ Everett der 747, 787, 777 og 767 produseres ble det i mai kun overlevert en Boeing 767F til UPS og to Boeing 777F til China Southern.

Ingen Boeing 787 ble levert herfra til kunder, ei heller fra Boeings 787-produksjon i South Carolina. Normalt utleverer Boeing minst 10 nye Dreamlinere i måneden, melder Seattle Times.

Totalt har Boeing utlevert 60 nye fly så langt i 2020, mens konkurrenten Airbus har utlevert 160 nye fly i samme periode.

Selv om Airbus heller ikke fikk inn noen nye bestillinger av fly i mai måned, fikk produsenten heller ingen kanselleringer.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer