Boeing i ny 737 MAX krise – har gjort funn av gjenstander i drivstofftanker på lagrede fly

Foto: Hans O. Nyborg

Flyprodusenten Boeing har oppdaget at flere av 737 MAX-flyene som står lagret i påvente av å bli levert til kunden, har fremmede gjenstander liggende i drivstofftankene.

I følge BBC er det produsenten selv som skal ha oppdaget at det ligger gjenstander i drivstofftankene på flere av flyene, noe som ikke skal befinne seg i tankene. Det skal være snakk om gjenglemte verktøy og produksjonsdeler etter byggingen av flyene.

Boeing har sendt ut et internt notat til alle ansatte i selskapet om at funnene er helt uakseptabelt og at dette vil medføre en kraftig oppvask internt.

FOD –  Foreign Object Debris skal være funnet i fly som står parkert og lagret rundt selve produksjonshallene på Renton ved Seattle. Dette er fly som er langt på vei produsert ferdig og som etter planen skal fly testflyvninger før de skal leveres til flyselskapene, når flyene er godkjent igjen.

Det var under vedlikehold av flyene som er parkert at det ble oppdaget fremmede gjenstander inne i drivstofftankene på flere av MAX-flyene. Boeing ønsker ikke å gå ut med et antall fly det er gjort funn i.

Så langt er det ikke noe som tyder på at fly som allerede er fløyet ut fra Renton til Boeing Field, Moses Lake og andre destinasjoner for å parkeres, har slike gjenstander i drivstofftankene. Flyene blir undersøkt før de får drivstoff på Renton, og har sin aller første avgang.

Boeing har rundt 110 MAX-fly parkert rundt selve fabrikklokalene på Renton.

Følger nøye med

I følge BBC har det amerikanske luftfartstilsynet FAA merket seg funnene til Boeing, og sier at de følger nøye med på hvilken respons produsenten har overfor dette.

FAA skriver i en kort pressemelding:

“The FAA is aware that Boeing is conducting a voluntary inspection of undelivered aircraft for Foreign Object Debris (FOD) as part of the company’s ongoing efforts to ensure manufacturing quality.The agency increased its surveillance based on initial inspection reports and will take further action based on the findings”

ANNONSE
Forrige artikkelBjørn Kjos har solgt seg ned i Norwegian
Neste artikkelKrangler fortsatt om “forsvunnet” Airbus-fly i retten