-8.3 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing: Ingen grunn til å sette MAX-flyene på bakken

Produsenten Boeing mener at selskap og land som velger å sette 737 MAX fly på bakken tar for hardt i. I følge en talsmann for den amerikanske produsenten vil det ikke bli gitt noen nye anbefalinger fra Boeing til operatører som tilsier at flyene må settes på bakken eller at piloter må fly MAX-flyene på en annen måte.

I følge Russia Today skriver Boeing i en uttalelse at det ikke er kommet nye opplysninger fra ulykken med et 737 MAX 8 fly fra Ethiopian Airlines, som tilsier at det skal advares om problemer med flytypen.

Kinesiske myndigheter har valgt å sette nær 100 MAX-fly på bakken, mens flere andre selskap har valgt å settes sine fly på bakken. Ingen av operatørene i Europa eller USA har så langt valgt å sette MAX-flyene på bakken.

Både Norwegian, Icelandair og en rekke andre aktører avventer eventuelle anbefalinger fra Boeing dersom det måtte komme.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer