737 MAX på Renton - Foto: Hans Olav Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing er blitt innkalt til nok en rettsrunde rundt de to 737 MAX-flyene som styret i henholdsvis 2018 og 2019.

Boeing hadde opprinnelig kommet til enighet med det amerikanske justisdepartementet om 2,5 milliarder dollar i erstatning etter ulykkene, noe som ble inngått i januar 2021. Det oppgjøret kom som følger av anklager fra pårørende over produsentens cover-up rundt kritiske feil i designet av de populære 737 MAX-flyene. 

Flytypene måtte stå på bakken i USA i nesten 20 måneder i 2019 og 2020 etter to dødelige krasj i Indonesia og Etiopia.

Nå har en amerikansk dommer i Texas bestemt at Boeing må møte neste uke i retten , i nok ett søksmål som rettes fra etterlatte mot produsenten. Det er dommer Reed C. O’Connor of the U.S. District Court for the Northern District of Texas som torsdag beordret flyprodusenten å møte.

Dommeren har gjort det klart overfor produsenten at den må møte med «rett personell i retten» for saken som er satt til å begynne 26. januar i år.

Saken dreier seg om at pårørende har fått medhold fra dommeren i at forliket mellom Boeing og departementet er fremforhandlet uten at rettighetene til de etterlatte er blitt ivaretatt.

Boeing har tidligere protestert mot at de etterlatte skulle gis anledning til å få saken opp i retten på nytt, etter at det ble avtalt et forlik med justisdepartementet. Produsenten sier at retten burde avvise familienes anmodning om å igangsette saken på nytt, og bemerket at de hadde fulgt avtalen som ble inngått med myndighetene.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article Får første flyrute på 20 år
Next article Bernstein: -SAS kan være potensiell kandidat for oppkjøp