737 MAX på Renton - Foto: Hans Olav Nyborg

Den amerikanske flyprodusenten Boeing er blitt innkalt til nok en rettsrunde rundt de to 737 MAX-flyene som styret i henholdsvis 2018 og 2019.

Boeing hadde opprinnelig kommet til enighet med det amerikanske justisdepartementet om 2,5 milliarder dollar i erstatning etter ulykkene, noe som ble inngått i januar 2021. Det oppgjøret kom som følger av anklager fra pårørende over produsentens cover-up rundt kritiske feil i designet av de populære 737 MAX-flyene. 

Flytypene måtte stå på bakken i USA i nesten 20 måneder i 2019 og 2020 etter to dødelige krasj i Indonesia og Etiopia.

Nå har en amerikansk dommer i Texas bestemt at Boeing må møte neste uke i retten , i nok ett søksmål som rettes fra etterlatte mot produsenten. Det er dommer Reed C. O’Connor of the U.S. District Court for the Northern District of Texas som torsdag beordret flyprodusenten å møte.

Dommeren har gjort det klart overfor produsenten at den må møte med “rett personell i retten” for saken som er satt til å begynne 26. januar i år.

Saken dreier seg om at pårørende har fått medhold fra dommeren i at forliket mellom Boeing og departementet er fremforhandlet uten at rettighetene til de etterlatte er blitt ivaretatt.

Boeing har tidligere protestert mot at de etterlatte skulle gis anledning til å få saken opp i retten på nytt, etter at det ble avtalt et forlik med justisdepartementet. Produsenten sier at retten burde avvise familienes anmodning om å igangsette saken på nytt, og bemerket at de hadde fulgt avtalen som ble inngått med myndighetene.

ANNONSE
Forrige artikkelFår første flyrute på 20 år
Neste artikkelBernstein: -SAS kan være potensiell kandidat for oppkjøp