14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Boeing innrømmer å ha hatt kjennskap til AOA-problemer på MAX-flyene i ett år

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har gjennom en pressemelding lagt deler av kortene på bordet år det gjelder kjennskapen til problemene med AOA Disagree alert-varslene i flytypen 737 MAX.

Boeing skriver i pressemeldingen at produsenten fikk kjennskap til problemer med MAX-flyets programvare ikke samsvarte med kriteriene for fungere sammen med AOA Disagree alert, og en opsjon som flyselskapene kunne velge på MAX-flyene.

I følge Boeing skal programvaren for 737 MAX ha en innebygget lenke som gir forbindelse mellom AOA-advarsler og AOA-indikatoren i cockpiten på MAX-flyene. Denne programvaren leveres av en tredjepart og Boeing skal ha oppdaget allerede i 2017 at systemet ikke fungerte som det skulle med varslene.

AOA-advarslene kom kun opp dersom flyselskapene hadde valgt å kjøpe en aktivert indikator i displayet i cockpiten. Uten denne opsjonen ville det ikke bli gitt noen advarsel om konflikter under flyvning. Boeing presiserer at hverken Angle of attack-indikatoren eller AOA Disagree-varslene er nødvendige for å operere et Boeing 737 MAX-fly sikkert. Funksjonene i disse systemene er kun en ekstra sikkerhet skriver produsenten.

I Boeings nye programvare er nå AOA-varslene nå lagt inn som en standard på MAX-flyene og er ikke lengre en opsjon som selskapene kan velg til eller velge bort ved bestilling av flyene.

To Boeing 737 MAX-fly har havarert med over 300 menneskeliv tapt siden det første flyet av denne typen ble levert i 2017.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer