Hangar.no
Foto: Lufthansa
Flyindustri

Boeing: Kjelleren er full av unike flymodeller som samlere skulle ville betale enorme summer for

I en kjeller hos flyprodusenten Boeing står hyller på rekke og rad, med flymodeller av alle størrelser og i varianter du neppe har sett noen gang.

Det er Michael Lombardi hos Boeing som har ansvaret for arkivkjelleren, der alle modeller av fly som er påtenkt siden oppstarten for produsenten, oppbevares.

Her finnes flymodeller i stor skala av Boeing 747 med to fulle etasjer hele veien, som en A380, Boeing 727 uten den tredje motoren bak på halen, Boeing 737 med sidemonterte motorer bak ved halen, og en lang rekke flymodeller fra 757 til 767 og 777 med T-haler.

Flymodellarkivet hos Boeing er endel av et arkiv som består av over 20.000 filmopptak, fire millioner bilder og flere hundre flymodeller.

Arkivet hos Boeing er nærmest komplett fra 1944 og frem til i dag.

Det finnes også modeller av romferger, raketter og flybiler som alle er vurdert å produseres av Boeing gjennom tidene.

Arkivet i kjelleren er noe som ikke er åpent fra publikum, men i følge det tyske flyselskapet Lufthansa som nylig besøkte arkivet er det nesten hver dag at arkivet får henvendelser fra filmselskap. Da er det opplysninger om hvordan kabinene var innredet på 1960-tallet, hvordan så uniformene ut, hadde det og det flyet to eller tre motorer og annet som trengs å oppklares for innspilling av en film eller serie.

Michael Lombardi med noen av de mange modellene som er lagret i kjelleren. Foto: Lufthansa
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Heathrow: Første flyselskap med hybridelektrisk-fly får ett års landingsavgifter gratis

Kuwait Airways blir ny kunde for Airbus A330neo

Første Dreamliner til Air Tahiti Nui levert