Den amerikanske flyprodusenten Boeing har inngått en avtale om å kjøpe 35,6 millioner liter med SAF-drivstoff. Produsenten skriver i en pressemelding at avtalen gjelder bærekraftig flydrivstoff (SAF) for å støtte selskapets kommersielle operasjoner i USA i 2024, og redusere karbonutslipp og samt bidra til å øke forsyningen av drivstoff globalt. Dette er selskapets største årlige SAF-kjøp, mer enn 60 % høyere enn kjøpet i 2023.

Drivstoffet skal benyttes på produsentens fly, både faste fly i tjeneste og fly som testflys for kunder før leveranse.

-Bærekraftig flydrivstoff er avgjørende for å dekarbonisere luftfart. Omtrent 20 % av drivstoffbruken vår er en SAF-blanding, og vi fortsetter å øke bruken vår av dette drivstoffet for å oppmuntre til vekst i SAF-industrien. Vi jobber også for å gjøre SAF mer tilgjengelig og rimelig for våre kommersielle flyselskapskunder gjennom samarbeid, investering, forskning og policyutvikling, sier Ryan Faucett , visepresident for miljømessig bærekraft i Boeing.

Ublandet, eller “ryddig” SAF, kan redusere karbonutslippene med opptil 85 % over drivstoffets livssyklus og tilbyr den kommersielle luftfartsindustriens største potensial for å redusere klimapåvirkningen i løpet av de neste 30 årene.

Produsenten skriver at det vil motta drivstoffet til sine drivstoffhuber i Pacific Northwest. Det erEPIC Fuels, et Signature Aviation-selskap, som sammen med Neste, og Avfuel som skal levere drivstoffet.

ANNONSE
Forrige artikkelØkonomisk opptur i 2023 for CSAT i Tsjekkia
Neste artikkelStenger lufthavn i Mo i Rana en hel måned