7.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing kutter i 737 MAX produksjonen

Flyprodusenten Boeing har bestemt seg for å gjøre drastiske kutt i produksjonen av 737 MAX. Fredag gikk selskapet ut og meldte at produksjonsraten nå reduseres fra dagens 52 til 42 fly per måned.

Endringene skjer allerede fra midten av april måned.

-Vi justerer ned produksjonen midlertidig i kjølevannet av at MAX-flyene er satt på bakken. Dette gjør vi for å tilpasse oss også leveranse av nye fly som er stanset opp, sier direktør i Boeing Dennis Muilenburg.

Boeing har de siste månedene før MAX-flyene ble satt på bakken, justert opp produksjonen til 52 fly per måned, nå reduseres denne ned til 42. I utgangspunktet skulle produksjonen videre økes i juni måned til 57 fly per måned.

I følge Boeing vil reduksjonen i antall fly ikke gå ut over de ansatte på Renton ved Seattle. Nå skal også produsenten jobbe tett med underleverandører av deler til MAX-flyene, slik at tapene på lengre sikt ikke får store konsekvenser for selskapene og de ansatte.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer