10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Boeing lanserer 777X som VIP-fly

Med et VIP-fly som i følge Boeing skal kunne fly mellom hvilke som helst to byer i verden, uansett hvor på kloden du skulle ønske å reise mellom, er nå Boeing BBJ 777X offisielt lansert. 

Flytypen som baseres på den helt nye generasjonen av Boeings populære 777, skal kunne fly halvveis rundt kloden på fulle tanker. Boeing lanserer BBJ 777-8 og BBJ 777-9, hvor versjon 8 har den lengste mulige distansen på fulle tanker. Flyet kan legge bak seg 21.570 kilometer under vingene før det må lande å fylle tankene på nytt. 

Boeings BBJ 777-9 er ikke langt unna på distansen med sine 20.370 kilometer i mulig distanse. 

Nå håper den amerikanske flyprodusenten at eliten skal tiltrekkes av flere konseptdesign som er utviklet for den nye versjonen av 777-flyene. Den tidligere lanserte Boeing 737 MAX i tre versjoner, har allerede ført til 21 salg av VIP-fly.

Boeing har siden lanseringen i 1996 av mulighet for privateide Boeing-fly, levert fra produsenten, produsert 234 fly med luksuskabiner som interiør. 

Foto: Boeing

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer