Må utsette ny 777-X produksjon med opptil ett år

Den amerikanske flyprodusenten Boeing har sett seg nødt til å utsette første leveranse av den nye 777-X. Utsettelsen blir på minst seks måneder, trolig opp mot 12.

I følge FOX News og Seattle Times er det den pågående pandemien med Covid-19 som er årsaken til utsettelsen av flytypen.

Boeings nye generasjon av 777, kalt 777-X, er allerede over ett år forsinket i produksjonen på grunn av en lang rekke utfordringer med drivstofftankene, de foldabare wingletene og en lang rekke andre tekniske utfordringer.

For Boeing skal det i følge de amerikanske mediene være et håp om å få levert det første flyet i 2022, nærmere ett år etter det til nå planlagte tidspunktet for leveransen.

Boeing skal i følge FOX News forberede en offentlig uttalelsen som trolig vil bli sluppet i løpet av neste uke, hvor det er Covid-19 som får skylden for at 777-X ikke vil kunne leveres til de første kundene neste år som planlagt.

Kilder FOX har snakket med i Boeing hevder at 777-X først vil være klar for levering en gang mellom 2022 og 2023. For produsenten er det nå også en utfordring at ingen flyselskap eller leasingselskap bestiller nye fly, dermed er det heller ikke nok bestillinger til å å kunne sette i gang full produksjon med mål om å øke produksjonen halvår etter halvår som planlagt.

Så langt har produsenten solgt 309 fly av typen Boeing 777-X, en type som består av -9 og -8 versjonen. Hvor mange fly som er kansellert under korornaviruset har ikke produsenten gått ut med offentlig.

ANNONSE
Forrige artikkelDa en av motorene stanset, valgte kapteinen å late som om ikke noe hadde skjedd
Neste artikkelStor pågang hos Boeing for å bygge om passasjerfly til fraktfly