Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing mister trolig enda en 737 MAX bestilling

Den amerikanske flyprodusenten Boeing mister trolig enda en 737 MAX-bestilling. Det er det russiske konsortium Rostec som har gått rettens vei i Russland for å få kansellert en avtale med Boeing om kjøp av 35 Boeing 737 MAX.

I tillegg ønsker selskapet å få refundert et forskudd som er innbetalt som depositum til produsenten på 35 millioner dollar for flyene.

Selskapet ønsker også å kreve 75 millioner dollar fra Boeing for tapte inntekter som følger av at 737 MAX-fly ikke kan leies ut som følger av at flytypen har flyforbud.

Det russiske selskapet vil også kreve en kompensasjon fra Boeing på kundeforhold til flyselskap som blir avsluttet som følger av at flyene ikke kan leveres, melder Air & Cosmos.

Andre nyheter

Hugger opp 12 år gammel Boeing 777-300ER

Hans Olav Nyborg

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer