Hangar.no
Et nytt 737 MAX fly for TUI hos Boeing i Seattle, mai 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Boeing mistet bestillinger for 300 fly av typen 737 MAX i mars måned

I løpet av mars måned ble totalt bestillinger på til ammen 300 fly av typen 737 MAX registrert hos den amerikanske flyprodusenten Boeing.

Produsenten har 5049 fly i bestilling verden over, men har nå mistet 300 av disse så langt. Fortsatt er det flere selskap som teller på knappene hvorvidt bestillinger på fly skal kanselleres.

I løpet av mars måned fikk Boeing en avbestilling av 75 Boeing 737 MAX fra leasingselskapet Avolon, i tillegg har selskapet GOL i Brasil kansellert en bestilling på 39 fly av totalt 135 av flytypen. Flyselskapet Smartwings har også kansellert en bestilling på fem 737 MAX-fly.

I løpet av mars måned fikk produsenten inn bestillinger på 12 Boeing 787, en Boeing 767 i fraktversjon, og 18 P-8 overvåkningsfly.

I første kvartal av 2020 har Boeing levert fra seg total 50 fly til kundene, det er det laveste antallet nye fly som er levert siden 1984. I første kvartal 2019 leverte produsenten fra seg 149 fly som da var et lavt antall.

I første kvartal av 2020 har Boeing kun sikret seg salg av 40 nye fly, men med kanselleringer er antallet minus 147 melder Boeing i en pressemelding.

Boeing har nå stanset det meste av produksjonen av nye fly i Seattle og i Charleston i USA.

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair kjøper ytterligere 75 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer