15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Boeing og Embraer-avtale stanset av domstolen

Etter at den europeiske flyprodusenten Airbus stablet på beina en avtale med flyprodusenten Bombardier i Canada om å overta deler av flyproduktene, var det stor tro på at det samme skulle kunne gå bra for Boeing og Embraer. 

Men nå har domstolen i Brasil satt en solid stopper for avtalen, hvor Boeing skulle ta over 80 prosent av eierskapet av flytyper produsert av selskapet i Brasil. 

Det er fagforeningene til de ansatte hos Embraer som gikk rettens vei og fikk stanset avtalen mellom de to produsentene. Domstolen har vedtatt et forbud mot at Embraer kan overføre sin produksjon av kommersielle fly til en tredjepart. 

Det er slik at Boeing og Embraer skulle skille ut produksjonen av flytyper som Embraer E170, 190 og 195 i ett nytt selskap. Noe som ville bety at Boeing med 80 prosent av eierskapet ville i teorien kunne legge ned arbeidsplasser i Brasil og også flytte deler av produksjonen til USA ved behov. 

Domstolen i Brasil har også valgt å avgi sin dom nå i 2018 og innføre dette forbudet mot at det nye eierskapet tar til, fordi det er på gang en ny regjering og president i landet fra 1. januar 2019. 

Nå er det stor usikkerhet rundt hva som kommer til å skje videre, om Boeing til slutt får overtaket på Embraers fly og kunder.

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer