Hangar.no
Flyindustri

Boeing og Embraer klare for å slå sammen selskapene

Den amerikanske flyprodusenten Boeing og den brasilianske produsenten Embraer leverer denne uken det siste kontraktsforslaget til myndighetene i USA og Brasil, hvor avtalen er å slå de to selskapene sammen til ett.

I følge avisen Valor Economico skal avtalene ekskludere den militære produksjonen til Embraer, i tillegg til den delen av selskapet som produserer private- og forretningsfly.

Det er oppdelingen av det brasilianske selskapet som har ført til forsinkelser i å få avgårde kontraktene til myndighetene for godkjennelse. Nå er det klart at Boeing kun kjøper den delen som har med Embraer kommersielle fly, av samme typen som Widerøe nylig har fått levert.

Avtalen som nå skal godkjennes inneholder konkrete planer for hvordan produksjonen av Boeings fly og Embraers-fly skal ivaretas fremover i forhold til ansatte og produksjonslokaler i Brasil og USA.

Embraer vil bestå som eget selskap med ansvar for de militære flyene og privatfly-produksjon. Denne delen vil ikke ligge under eie av Boeing.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA