2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Boeing og Icelandair eninge om kompensasjon for MAX-trøbbel

Den amerikanske flyprodusenten Boeing og det islandske flyselskapet Icelandair er blitt enige om en avtale hvor produsenten betaler en kompensasjon for at selskapets 737 MAX-fly står på bakken.

Boeing har i disse dager samtaler med en rekke av sine kunder for å komme frem til en passende sum som kan både blidgjøre noen ellers så misfornøyde kunder som har kjøpt MAX-flyene.

Icelandair er det første selskapet Boeing nå underskriver en slik avtale med. Partene er enige om at selve summen på kompensasjonen skal holdes bak lukkede dører, men i følge Icelandair er selskapet fornøyde med avtalen som er inngått.

MAX-flyene har stått på bakken siden mars i år og Icelandair regner med at kostnaden for hvert fly som står på bakken, er rundt 150.000 amerikanske dollar per dag, per MAX-fly. Selskapet har måtte betale full leie for sine tre leverte fly selv om de har stått på bakken. I tillegg kommer daglig og ukentlig vedlikehold heter det i en pressemelding.

Icelandair MAX-fly under lagring i Seattle denne våren og sommeren – Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Norwegian tilfreds med at regjeringen snur

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer