Hangar.no
Illustrasjon: Boeing/Twitter/Google
Flyindustri

Boeing ser stort potensiale for 797 i Saudi Arabia

Boeing ser et stort potensiale for å kunne selge en ny flymodell som Boeing 797 i området rundt og i Saudi Arabia. Under Dubai Air Show denne uken har produsenten løftet litt på sløret og innrømmer at den nye flytypen som kun er på tegnebrettet, passer perfekt inn for de mange innlands og regionrutene som er i området.

Boeing 797 skal kunne bli et fly for markedet mellom Boeings 737 MAX 9 og Boeings 787-8. Mandag ble det gjort unna møter mellom Saudi Arabian Airlines og flyprodusenten diskuterte nettopp den nye 797 i følge nettstedet Arabian Business.com.

Ruten mellom Jidda og Riyadh er en av verdens mest fløyet strekninger, hvor det må brukes widebody-fly på grunn av etterspørselen. Men i dag er det enten for smått med en 737 eller for stort med en Dreamliner. Her ser Boeing potensialet for å kunne selge inn 797 som den perfekte flytypen.

Boeing 797 blir en hybrid av 787 og 737 MAX. I følge Boeing, det beste fra begge flyene. I tillegg skal flyet få en rekke løsninger som utvikles nå for den nye Boeing 777X.

Men første nye 797 er fortsatt langt inn i fremtiden og tidligst i markedet i 2025.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA