13 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Boeing setter opp farten på 737 produksjon i Seattle

Fra juni måned i år setter den amerikanske flyprodusenten opp ett gir på produksjonen av Boeing 737.

Frem til nå har fabrikken på Renton ved Seattle i USA produsert 52 fly i serien 737NG og 737 MAX. Fra 3. juni økes produksjonen til 57 fly i måneden.

Et nytt Boeing 737 blir til på Boeings fabrikk på Renton i USA – Foto: Hans O. Nyborg

I over ett år har Boeing slitt med en lang rekke utfordringer rundt produksjonen av de nye MAX-flyene. Det har gjort at flere kunder har måtte utsette leveransen av nye MAX-fly. I tillegg til tekniske utfordringer er det også utfordringer hos leverandørene som leverer ulike deler som blir benyttet til å bygge nye MAX-fly.

Nå har Boeing hatt en lang runde hos leverandørene og sørget for at produksjonen kan økes fra 52 til 57 fly per måned.

Det vil fortsatt ta tid før flyene er gjennom den siste fasen med testflyvninger og justeringer før leveranse, men selve produksjonen med å montere sammen flydelene til et ferdig fly skal nå gå raskere.

En av de største utfordringene for produksjonen har vært motorene fra CFM, som har forsinket en lang rekke fly i siste del av produksjonen. Til tider var det i 2018 helt fullt på Boeings parkeringsplasser for nye fly på Renton, og oppstillingsplasser ved leveransesenteret ved Boeing Field nær Seattle måtte tas i bruk.

Nå er denne krisen avverget og det er på nytt oppstillingsplasser for nye fly på Renton.

Et 737 MAX fly under siste del av produksjonen på Renton i 2017. Foto. Hans O. Nyborg

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer