12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Boeing 737 MAX 8 - Foto: Hans O. Nyborg

Boeing sikrer seg avtale om salg av 200 MAX-fly

Til tross for en lav profilering og nærmest lamslått tilstedeværelse på Paris Air Show 2019, har den amerikanske flyprodusenten Boeing sikret seg en ny bestilling fra en kunde, på MAX-flyene.

I løpet av den første dagen av flystevnet i Paris denne uken ble det ikke annonsert en eneste ordre fra Boeing. På den andre dagen kom første bestilling inn i boksen, British Airways og Iberia-moderselskapet IAG bestiller 200 737 MAX-fly.

IAG skriver i sin pressemelding at det blir en miks mellom 737 MAX 8 og MAX 10, som skal fordeles mellom flere av selskapene i gruppen. Det er selskap som i dag er operatører av i hovedsak Airbus-materiale som nå skal begi deg inn på MAX-flyene.

Dersom denne bestillingen blir godkjent av selskapets styre, blir første fly levert i 2023 og siste i 2027.

Avtalen er en LOI, letter of intent-avtale som nå avventer godkjennelse fra styret i IAG.

Andre nyheter

Air Asia X fikk første A330neo overlevert – Skulle egentlig til WOW Air

Hans Olav Nyborg

HiFly fikk avslutte Paris Air Show med sin Airbus A380 (Se video)

Hans Olav Nyborg

JetBlue bestiller Airbus A321XLR og A220

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer