Hangar.no

Boeing skal oppgradere Japans flåte med E-767

Den amerikanske flyprodusenten Boeing skal oppgradere alle Boeing E-767 som opereres av det japanske flyvåpen, Japan Air Self Defense Force (JASDF) . Det første flyet er allerede fløyet til USA og klargjøres nå for å oppgraderes.

Meningen med oppgraderingen er å gi flyene forlenget levetid. Boeing 767-flyene brukes som overvåkningsfly under Airborne Warning and Control System (AWACS)-funksjonene.

Til daglig er disse flyene basert ved flybasen i Hamamatsu i Japan. 767-maskinene ble levert nye fra den amerikanske flyprodusenten i årene 1998 og 1999. JASDF har inngått avtale med Boeing om at flyene skal gjennom omfattende tester av navigasjonssystemene, kommunikasjonssystemene og radarsystemet.

E-767 er bygget på Boeings 767-300ER og har betegnelse Boeing 767-27C.

Andre nyheter

United Airlines utsetter leveransen av Airbus A350 til 2027

Nå er denne flytypen godkjent for 480 seter! – Må bruke doble nødsklier

Hans Olav Nyborg

Airbus feiret produksjon av A220 nummer 100 i rekken

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer